Onderzoeken en projecten leiden vaak tot mooie inzichten en resultaten. Maar die vinden helaas lang niet altijd hun weg naar opdrachtgevers, financiers en geïnteresseerde ‘derden’. Ze raken ondergesneeuwd in een doorwrocht verslag, ze blijven abstract en krijgen daardoor lang niet altijd de aandacht die ze verdienen. Zonde! Want ieder onderzoek en ieder project is gestart vanuit de overtuiging dat resultaten impact kunnen hebben. De training Aansprekend vertellen over je project of onderzoek helpt je om de handen op elkaar te krijgen voor jouw project of jouw onderzoek.
  • Je leert je project of onderzoek te zien als een verhaal. Door niet alleen oog te hebben voor de resultaten, maar ook voor het proces. En de spannende momenten daarin. Waarin je keuzes en afwegingen moest maken. Hiervoor krijg je praktische narratieve technieken aangereikt die je meteen toe kunt passen.
  • Je leert op een persoonlijke manier te presenteren. Waardoor het project echt tot leven komt.
  • Je leert te presenteren vanuit de vragen van je luisteraar en in de taal van je luisteraar.
  • Je krijgt waardevolle feedback op je verhaal én je presentatie!
Het concrete resultaat van deze training:
  • Je hebt aan het eind van de training een kant en klaar verhaal over een recent onderzoek/project. Zodat je dit onderzoek/project aansprekend en overtuigend over het voetlicht kunnen brengen bij opdrachtgevers, financiers en geïnteresseerde ‘derden’.
  • Je hebt de vaardigheid opgedaan om ook verhalen van toekomstig onderzoek/projecten op dezelfde manier te identificeren en te vertellen.
Na de training kun je over ieder project of ieder onderzoek aansprekend vertellen.
Deze training is voor:
  • (project)managers en projectteams
  • onderzoekers en onderzoeksteams

Veelgestelde vragen

Hoe groot is de trainingsgroep?

In deze training draait het echt om de praktijk van de deelnemers. Om iedereen tot z´n recht te laten komen, is de trainingsgroep idealiter tot maximaal 10 deelnemers. Zijn er meer deelnemers in je organisatie geïnteresseerd? Neem even contact met ons op om dit te bespreken: annet@thestoryconnection.nl

Kan ik deze training ook volgen als ik nog nooit met storytelling heb gewerkt?

Ja, dat kan prima. Je leert juist om je je project of onderzoek als verhaal te zien. Daarvoor krijg je de nodige theorie en handvatten, waarna we snel aan de slag gaan!

Is deze training gecertificeerd?

Voor deze training kun je een deelnamecertificaat krijgen. Maar alleen onze opleidingen tot StoryPractitioner/Change of StoryPractitioner/Communicatie zijn echt gecertificeerd. Hier vind je meer informatie over deze opleidingen.

Kan ik deze training ook met mijn team of juist alleen volgen?

We bieden deze training aan als in company of als individueel traject. Beide varianten leiden tot dezelfde goede resultaten. In de kolom rechts vind je informatie over beide mogelijkheden. Neem gerust contact op om te bespreken wat het beste bij je past: annet@thestoryconnection.nl.

Ik moet mijn presentatie in het Engels houden. Wat nu?

Geen probleem. Met evenveel gemak verzorgen we deze training in het Engels. Voor jou individueel of voor je team. Dat hebben we al vaak gedaan, ook voor grote, intgernationale organisaties. Mail ons voor de mogelijkheden: info@thestoryconnection.nl

Praktische informatie

Data: deze training bieden we aan als in company training

Wil je de training volgen, maar is een in company niet mogelijk? In een persoonlijke ViPdag in combinatie met 2 x telecoaching bereiken we hetzelfde resultaat. (Kosten: € 2.460)

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: annet@thestoryconnection.nl of
06 43423604.

Locatie: In overleg

Trainer: Annet Scheringa

Duur: 2 dagen, 1 x telefonische groepscoaching

Accent: Je project of onderzoek als een verhaal leren zien én er verhalend over vertellen.

Kostenindicatie: € 4.920 voor een groep tot 10 deelnemers (excl. BTW, inclusief materiaal, waaronder Storypower)
Voor meer of minder medewerkers: neem contact met ons op. Wanneer de training voor een groep bij ons in Zeist wordt gegeven, bedragen de extra kosten € 300 (excl. BTW). Voor een individuele trainingsdag in Zeist zijn er geen extra kosten.

Deze training verzorgden we o.a. voor onderzoekers/projectmedewerkers van JUZT (zorg), Koninklijke FrieslandCampina (Onderzoek food), Sogeti (IT), TNO Delft (Onderzoek en innovatie) en Deltares (Onderzoek water en grond)