Versterk je kracht om samen te werken én versterk de samenwerking binnen een team met archetypen en storytelling

Het Teamheldenspel helpt mensen en teams om hun samenwerking op een speelse manier te vergemakkelijken en te versterken. Daarvoor maakt het gebruik van twee oeroude technieken: die van werken met archetypen en van storytelling.

Bestel jouw editie van het spel voor € 34,50 (incl. btw, excl. verzendkosten).
Het spel bestaat uit twee sets van twaalf archetypekaarten, vijf instructiekaarten om het spel alleen of met een team te spelen én een spelgids met achtergrondinformatie over archetypen en storytelling.

Bestel het Teamheldenspel met het bestelformulier. Of boek een teamsessie met jouw teamhelden.

Bestelformulier Teamheldenspel
Boek een teamsessie: mail naar annet@thestoryconnection.nl

Zelf gecertificeerd Teamheldenspel-trainer of -coach worden? Dat kan ook. Hier vind je alle informatie over de train-de-trainer.  

DE BEDOELING VAN HET TEAMHELDENSPEL

De geboren leider die het voortouw neemt. De realist die een team op het spoor houdt van doelen en afspraken. De nar die overal een grap van maakt. De kans is groot dat je jezelf of een collega hierin herkent. Zeker wanneer  jouw (project)team voor een nieuwe uitdaging of opdracht komt te staan.

Je ene collega weet dan meteen wat jullie te doen staat; een andere stelt de ene kritische vraag na de andere of gooit de kont tegen de krib; weer een ander maakt zich vooral zorgen over wat dit voor het teamgevoel betekent; en dan is er degene die altijd haantje de voorste wil zijn. Terwijl jij je misschien afvraagt hoe jullie op koers kunnen blijven om de project- of teamdoelen te kunnen realiseren, ondanks de nieuwe uitdaging.

Dat niet iedereen hetzelfde reageert of vanuit dezelfde drive werkt, maakt samenwerking ingewikkeld. Maar al die verschillen kunnen een team ook juist sterk en effectief maken: wanneer je van elkaar begrijpt wat de ander nodig heeft om tot z’n recht te komen. En dat begint bij jezelf: wat heb jij nodig om tot je recht te komen in samenwerking?

Dáár helpt het Teamheldenspel bij. Via de weg van verhalen (storytelling) geeft het inzicht in het archetype (of de archetypen) die jij vooral in je hebt in samenwerking en in die van degenen met wie je samenwerkt. Ieder archetype met z’n eigen drijfveren, sterke kanten, geheime krachten en schaduwkanten. Samenwerking wordt écht gemakkelijker wanneer je die van elkaar kent en begrijpt. Bovendien geeft het spel inzicht in welk archetype je verder wilt ontwikkelen en welke archetypen – en daarmee krachten en geheime wapens – er in jullie team goed of juist niet aanwezig zijn, etc.

HET TEAMHELDENSPEL, DISC-KLEUREN EN BELBIN-ROLLEN

Misschien heb je eerder kennisgemaakt met de DISC-kleuren of de Belbinteamrollen. In de spelgids bij het Teamheldenspel staat precies hoe dit spel zich daarmee verhoudt. Wel zo gemakkelijk!

ZO WERKT HET TEAMHELDENSPEL

12 archetypekaarten helpen je om jouw archetype te verkennen: Wat drijft jou? Wat is kracht zit? Jouw schaduwkant? Ben je één uitgesproken archetype of herken je je in twee of drie.

De schrijfkaart helpt je daarna om met storytellingtechnieken op zoek te gaan naar persoonlijke en concrete verhalen, die zichtbaar maken hoe jouw archetype in de praktijk handelt en reageert op gebeurtenissen en gedrag van anderen.

VAN ZELFINZICHT NAAR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Vanuit dit zelfonderzoek ontdek je misschien dat je een ander archetype nog (sterker) wilt ontwikkelen in jezelf. Het spel geeft je inzicht in wat en wie je daarbij nodig hebt.

VAN ZELFINZICHT NAAR TEAMONTWIKKELING

Wanneer je het spel met een team of samenwerkingsverband doet, geeft het inzicht in welke archetypen er in het team aanwezig zijn of juist ontbreken, hoe archetypen op elkaar reageren, elkaar in balans kunnen houden en versterken of juist in de weg kunnen zitten. Dat geeft het team zicht op de eigen ontwikkelpunten. De teamontwikkelkaart helpt om de dialoog hierover op een speelse en veilige manier te voeren.

TIP Gebruik de teaminzichten ook in je arbeidsmarktcommunicatie: welk archetype is ondervertegenwoordigd in jullie team en naar wie ga je dus op zoek wanneer er een vacature is?

VAN TEAMONTWIKKELING NAAR TEAMVERHAAL

Wie willen jullie zijn als team? Wat is jullie verhaal? Ten slotte kan het Teamheldenspel een team helpen om de eigen rol en positie te bepalen of te versterken binnen het grotere verband van een afdeling of organisatie . Door te bepalen welk(e) archetype(n) het voor dat grotere verband wil zijn. Wil het team bijvoorbeeld de Rebel zijn die de organisatie uitdaagt om out of the box te denken en te kijken? Of juist de Wijze die de organisatie wil voeden met kennis en inzichten? De Idealist die ook in woelige tijden de zon ziet blijven schijnen? Of de Magiër die andere afdelingen vanuit visie en intuïtie mee krijgt in een beweging?

Een teamsessie boeken met jouw teamhelden? Mail naar annet@thestoryconnection.nl

WAAR BESTAAT HET TEAMHELDENSPEL UIT?

  • 2 sets van 12 archetypekaarten, om het alleen óf met een team tot 10 mensen te spelen

Op de voorkant van iedere kaart staan de individuele eigenschappen van een archetype beschreven. Op de achterkant lees je hoe het archetype zich in een team laat zien, wie ‘natuurlijke’ medestanders of tegenstanders van het archetype zijn en wie het archetype in balans kan houden.

  • Een spelgids

De speldgids beschrijft wat archetypen zijn, waarop deze zijn gebaseerd, wat verhalen precies zijn en waarom deze zo krachtig zijn om jezelf of een team verder te ontwikkelen.

  • 6 instructie- en ontwikkelkaarten

De Instructiekaart Zelfinzicht helpt je om je eigen archetype in samenwerking te verkennen.
De Instructiekaart Teaminzicht helpt een team om de gezamenlijke archetypen te verkennen én daarmee de samenwerkingskrachten en – valkuilen.
De Schrijfkaart waarmee je zelf én als team verhalen op het spoor komt die heel concreet zichtbaar maken hoe een archetype zich in samenwerking laat zien.
De Balanskaart Zelfinzicht en de Balanskaart Teaminzicht die jou of je team helpt om conclusies te trekken uit de inzichten en verhalen.
De Team-ontwikkelkaart die een team helpt om ontwikkeldoelen te bepalen.

PS: Voor grotere teams kun je uitbreidingsets bestellen.

KOSTEN VAN HET TEAMHELDENSPEL

  • Het basis Teamheldenspel met 2 sets archetypekaarten, 6 instructie- en ontwikkelkaarten en een spelgids kost € 34,50 (incl.Btw, excl.verzendkosten). Je kunt het spel individueel of met een team tot 10 mensen spelen.
  • De uitbreidingset van 3 sets archetypekaarten op het basisspel, kost € 39,95 (incl. Btw. excl. verzendkosten). Hiermee kun je het spel met een team tot wel 40 medewerkers spelen!

BOEK EEN TEAMHELDENSESSIE MET JE TEAM

Wil je:

  • een bestaand team versterken?
  • de samenwerking binnen een nieuw team een vliegende start geven?
  • de veiligheid in een team vergroten?
  • met een team bepalen waar je van bent, waar je voor staat en welke rol je binnen het grotere verband van een organisatie wilt hebben?
  • een team door verandering heen helpen?

We kunnen een teamheldensessie met je team faciliteren.
Bel of mail voor een vrijblijvende verkenning: annet@thestoryconnection of 06 43423604.

Wil je het Teamheldenspel zelf als (team)coach, team(bege)leider of HR-professional optimaal kunnen inzetten? Je leert het tijdens onze train-de-trainer sessies. Interesse? Hier vind je alle informatie. Eerst nog iets meer weten? Mail naar annet@thestoryconnection.nl.

ZO ERVAREN SPELERS HET TEAMHELDENSPEL