Verbindend leiderschap

Verbinding, verbinding, verbinding – dat is waar het voor leiders van vandaag om draait. Zonder verbonden leiders geen verbonden medewerkers. De kortste weg naar verbinding vormen (persoonlijke) verhalen!

Maar… waar vind je die? Hoe vertel je die? En wanneer vertel je welk verhaal? Hoe ontwikkel en vertel je een richtinggevend visieverhaal dat medewerkers overal in de organisatie in beweging brengt? Hoe houd je een speech die de aandacht grijpt, de toehoorders raakt en waar nog lang over wordt nagepraat? Hoe voer je gesprekken met medewerkers die bijdragen aan beter begrip en geslaagde interactie? Hoe krijg je inzicht in wat je medewerkers beweegt? Hoe ben je zelf eigenlijk met hart en ziel verbonden aan de doelen van je (veranderende) organisatie?

Graag zetten we onze (meer dan) 10 jaar ervaring met business storytelling in om jou als leider, manager of bestuurder op weg te helpen. Tijdens een trainings- en reflectiedag met een (kleine) groep gelijkgestemden. Of tijdens een individuele ViP-dag.

Wat kan storytelling voor jou als leider betekenen?

Anders luisteren

Storytelling helpt je om op een andere manier te luisteren, waardoor je ook andere informatie uit je organisatie krijgt. Een waardevolle aanvulling op bestaande managementinformatie. Een voorwaarde is wel dat je ook durft te luisteren naar wat je liever niet wilt horen (‘bridgend’ luisteren in plaats van ‘downloaden’).

Jezelf laten zien

Storytelling helpt jezelf als mens te laten zien. Dat klinkt verschrikkelijk soft, maar is keihard nodig. Medewerkers willen echt weten wie die m/v is die hen aanstuurt. Delen jullie dezelfde waarden? Vertel maar eens iets persoonlijks en kijk wat er gebeurt! 10 tegen 1 dat ze het er een week later nog over hebben!

Aansprekend presenteren

Storytelling helpt je om zó te presenteren dat je boodschap bijblijft. Echte leiders gebruiken geen powerpoint, is de titel van een interessant boekje (Ch. Witt, Spectrum 2009). Probeer het maar eens.  Zodra je uit je hoofd en uit je hart presenteert en je presentatie in de vorm van een verhaal brengt, komen kernwaarden, strategie en visie opeens wel tot leven!

Trainings- en reflectiedag

15 februari 2018

Tijdens de trainings- en reflectiedag Storytelling voor leiders en managers krijg je concrete handvatten om jezelf als geloofwaardig en authentiek leider te laten zien en jezelf stevig met je medewerkers te verbinden. Jouw eigen verhalen staan daarbij centraal. Je leert waarom verhalen de kortste weg naar verbinding zijn, hoe je relevante verhalen op het spoor komt en hoe je die kunt inzetten. In gesprekken en in toespraken. Je krijgt mooie voorbeelden te zien van leiders die hun verhaal vertellen. Waarmee ze jou weer kunnen inspireren.

We gaan vooral praktisch aan de slag. Na afloop kun je echt een richtinggevend en inspirerend verhaal vertellen, met een persoonlijke touch. 

Praktische informatie

Wanneer:
Storytelling voor leiders en managers vindt plaats op 15 februari 2018. Ongeveer een maand later is er een teleconferentie waarin we elkaar nog een keer ‘ontmoeten’ en waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen. Ook wordt er eenmaal een individueel telefonisch begeleidingsmoment ingepland.
De trainingsdag start om 9.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Waar: op een prettige locatie in Zeist

Trainer: Annet Scheringa (auteur Storytelling Handboek en auteur Storypower)

Kosten: € 1.490 (excl. BTW, inclusief de teleconferentie en het individuele begeleidingsmoment, inclusief een exemplaar van Storypower – verhalen die je organisatie veranderen en het e-book Storytelling Leadership).

Aanmelden of meer informatie: mail naar annet@thestoryconnection.nl.

Deze training is echt alleen bedoeld voor (een kleine groep) leidinggevenden en managers. Je ontmoet er gelijkgestemden, met vragen die je herkent. Wil je toch liever een dag speciaal voor jou en jouw vraag? Lees de informatie hiernaast over de ViP-dag

Persoonlijke ViP-dag

Wanneer het uitkomt in jouw agenda

Speciaal voor leiders, managers en bestuurders bieden we een ViP-dag aan waarin jouw vragen over inspirerend, richtinggevend en verbindend leiderschap centraal staan. We gaan aan de slag met jouw verhalen. Om anderen mee te inspireren en stevig aan de koers van je organisatie, afdeling of team te verbinden.

Er zijn twee thema’s die we aanbieden voor een ViP-dag en die we helemaal naar jouw situatie doorvertalen:

  • Het geheim van de inspirerende leider. Door jezelf te laten zien, maak je jezelf toegankelijker voor je medewerkers en maak je het gemakkelijker voor hen om zich verbonden te voelen met jou en waar je met je organisatie voor staat. Een voorwaarde voor een goed functionerende organisatie, afdeling of team.
  • Zo krijg je ze in beweging: een richtinggevend en aansprekend visieverhaal. Vertaal je visie, strategie, etc. naar een verhaal dat mensen meeneemt, aanspreekt en bijblijft. Waardoor ze in beweging kunnen komen, omdat ze weten waar ze naartoe moeten.

Ga je liever aan de slag rond een eigen vraag? Bijvoorbeeld omdat je binnenkort een presentatie moet houden die ertoe doet? Dat kan ook! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Praktische informatie
  • Zo werken we: Voorafgaand aan de ViPdag is er een telefonische kennismaking en verkenning. We stellen samen vast welke vraag je centraal wilt stellen. Als voorbereiding sturen we je een korte voorbereidingsopdracht, zodat we de ViPdag scherp gefocust kunnen beginnen.  Ongeveer een maand na afloop is er een telefonische terugkoppeling om te kijken hoe het gaat en welke vragen je eventueel nog hebt.
  • Kosten bedragen € 2.370 (excl. BTW, inclusief telefonisch voorgesprek, telefonische terugkoppeling na afloop en een heerlijke lunch).
  • Begeleiding en locatie. De ViPdag wordt begeleid door Annet Scheringa en vindt plaats op een prettige locatie omgeving Utrecht.

Wil je meer weten of een ViPdag plannen? Neem contact met ons op: annet@thestoryconnection.nl. Of bel ons direct 06 43423604. Je bent van harte welkom!

Ervaringen met onze leiderschapsdagen