Verbindend leiderschap

Verbinding, verbinding, verbinding – dat is waar het voor leiders van vandaag om draait. Zonder verbonden leiders geen verbonden medewerkers. De kortste weg naar verbinding vormen (persoonlijke) verhalen!

Maar…

 • Waar vind je die?
 • Hoe vertel je die?
 • Wanneer vertel je welk verhaal?
 • Hoe ontwikkel en vertel je een richtinggevend visieverhaal dat medewerkers overal in de organisatie in beweging brengt?
 • Hoe houd je een speech die de aandacht grijpt, de toehoorders raakt en waar nog lang over wordt nagepraat?
 • Hoe voer je andere gesprekken met medewerkers, waarin meer wordt geluisterd dan gezonden en die bijdragen aan beter begrip en geslaagde interactie?
 • Hoe krijg je inzicht in wat je medewerkers beweegt? Hoe kom je bij hun verhalen?
 • Hoe ben je zelf eigenlijk met hart en ziel verbonden aan de doelen van je (veranderende) organisatie?

Graag zetten we onze (meer dan) 15 jaar ervaring met business storytelling in om jou als leider, manager of bestuurder op weg te helpen. Tijdens een individuele Leiderschapsdag. Omdat we begrijpen dat je agenda altijd stevig gevuld is en dat een dag ‘onversneden aandacht’ voor een onderwerp je snel verder brengt.

Wat kunnen storytelling en storylistening voor jou als leider betekenen?

Anders luisteren - krijg inzicht in de onderstroom

Storytelling én storylistening helpen je om op een andere manier te luisteren. Daardoor krijg je andere informatie uit je organisatie: onderstroominformatie. Deze ervaringen, belevingen en emoties vormen een even waardevolle als onmisbare aanvulling op bestaande (bovenstroom)managementinformatie. Een voorwaarde is wel dat je ook durft te luisteren naar wat je liever niet wilt horen (‘empathisch luisteren’ in plaats van ‘downloaden’).

Jezelf laten zien

Storytelling helpt jezelf als mens te laten zien. Dat klinkt verschrikkelijk soft, maar is keihard nodig. Medewerkers willen echt weten wie die m/v is die hen aanstuurt. Delen jullie dezelfde waarden? Vertel maar eens iets persoonlijks en kijk wat er gebeurt! 10 tegen 1 dat ze het er een week later nog over hebben!

Aansprekend presenteren

Storytelling helpt je om zó te presenteren dat je boodschap bijblijft. Echte leiders gebruiken geen powerpoint, is de titel van een interessant boekje (Ch. Witt, Spectrum 2009). Probeer het maar eens.  Zodra je uit je hoofd en uit je hart presenteert en je presentatie in de vorm van een verhaal brengt, komen kernwaarden, strategie en visie opeens wel tot leven!

Persoonlijke leiderschapsdag

Wanneer het in jouw agenda uitkomt

Speciaal voor leiders, managers en bestuurders bieden we een Leiderschapsdag aan waarin jouw vragen over inspirerend, richtinggevend en verbindend leiderschap centraal staan. We gaan aan de slag met jouw verhalen. Om anderen mee te inspireren en stevig aan de koers van je organisatie, afdeling of team te verbinden.

Er zijn drie thema’s die we aanbieden voor een Leiderschapsdag en die we helemaal naar jouw situatie doorvertalen:

 • Het geheim van de inspirerende leider. Door jezelf te laten zien, maak je jezelf toegankelijker voor je medewerkers en maak je het gemakkelijker voor hen om zich verbonden te voelen met jou en waar je met je organisatie voor staat. Een voorwaarde voor een goed functionerende organisatie, afdeling of team.
 • Zo krijg je ze in beweging: een richtinggevend en aansprekend visieverhaal. Vertaal je visie, strategie, etc. naar een verhaal dat mensen meeneemt, aanspreekt en bijblijft. Waardoor ze in beweging kunnen komen, omdat ze weten waar ze naartoe moeten.
 • Storylistening: Zo krijg je inzicht in de onderstroom – in de ervaringen, belevingen en emoties van je mensen. Patronen daaruit vormen onmisbare managementinformatie, die vaak betekenis geven in de rationelere managementinformatie. Boven- en onderstroom: ze kunnen niet zonder elkaar.

Ga je liever aan de slag rond een eigen vraag?
Bijvoorbeeld omdat je binnenkort een presentatie moet houden die ertoe doet?
Dat kan ook! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Praktische informatie
 • Zo werken we: Voorafgaand aan de Leiderschapsdag is er een telefonische kennismaking en verkenning. We stellen samen vast welke vraag je centraal wilt stellen. Als voorbereiding sturen we je een korte voorbereidingsopdracht, zodat we de Leiderschapsdag scherp gefocust kunnen beginnen.  Ongeveer een maand na afloop is er een telefonische terugkoppeling om te kijken hoe het gaat en welke vragen je eventueel nog hebt.
 • Kosten bedragen € 2.470 (excl. BTW, inclusief telefonisch voorgesprek, telefonische terugkoppeling na afloop en een heerlijke lunch).
 • Begeleiding en locatie. De Leiderschapsdag wordt begeleid door Annet Scheringa en vindt bij voorkeur plaats in Zeist, bij TheStoryConnection. Op de eigen locatie kan ook. Belangrijk is dan wel dat er de rust is om te focussen.

Wil je meer weten of een Leiderschapsdag plannen? Neem contact met ons op: annet@thestoryconnection.nl. Of bel ons direct 06 43423604. Je bent van harte welkom!

Ervaringen met onze leiderschapsdagen