Tijdens de training Zelf(standig) aan de slag met storytelling maak je kennis met de methodiek storytelling, die begint met  storylistening. Je leert precies hoe je verhalen gericht verzamelt, hun betekenis doorgrondt en vertaalt naar interventies of content die weten te ráken. De training geeft antwoord op de vraag: Verhalen … en dan?
 • Leer anders te luisteren.
 • Maak kennis met wat een verhaal is en met eeuwenoude verhaalthema’s.
 • Breng anderen én jezelf op verhaal.
 • Verzamel verhalen om inzicht te krijgen wat er speelt.
 • Kom content op het spoor die mensen ráákt.
 • Leer werken met een verhalenweb om grip te krijgen op verhalen
 • Vergroot je effectiviteit als adviseur door onderstroom zichtbaar te maken.
 • Leer je organisatie, afdeling, project of team met verhalen te verbinden.
 • Leg de basis voor een corporate story die wel geloofwaardig is.
 • Leer verhalen in te zetten in toespraken en teksten.
 • Leer verhalen in te zetten om een dialoog in je organisatie betekenisvol te kunnen voeren.
 • Word verbinder

De training geeft antwoord op de vraag ‘Verhalen … en dan?’

Deze training is voor:
 • communicatieprofessionals die verhalen willen inzetten in interne en externe communicatie. En hun leiders en managers steviger willen ondersteunen. Bijvoorbeeld door hun te leren verhalen in te zetten in toespraken, artikelen en blogs;
 • adviseurs en communicatieprofessionals die organisaties helpen bij het ontwikkelen van een corporate story die wel werkt;
 • tekstschrijvers en (bedrijfs)journalisten die willen leren werken met echte verhalen van echte mensen.
 • HR-adviseurs en (verander)managers die verbindend willen veranderen, zonder onnodige weerstand;
 • coaches die met verhalen (willen) werken;
 • (speech)schrijvers die toespraken willen schrijven die mensen op het puntje van hun stoel zetten.

Veelgestelde vragen

Hoe groot is de trainingsgroep?

Onze trainingen zijn altijd erg interactief: het gaat erom dat jij de verbindende kracht van verhalen leert in te zetten in jouw praktijk. Daarom zijn de trainingsgroepen klein: maximaal 8 deelnemers.

Is de training ook voor zelfstandig ondernemers?

Ja! Er zijn al veel zelfstandig ondernemers die deze training met plezier hebben gevolgd. Zij leerden met verhalen te werken om storytelling vervolgens met zelfvertrouwen in te zetten bij hun opdrachtgevers. En soms volgen ze de training om een corporate story voor hun eigen onderneming te ontwikkelen.Wat de meesten als waardevolle ‘bijvangst’ hebben ervaren, is dat ze nu andere gesprekken kunnen voeren en anders zijn gaan luisteren.

Ik hoor steeds vaker andere woorden: storylistening, storysharing, storydoing... Wat leer ik precies in deze training?

Storytelling is inderdaad een verwarrend woord. Het suggereert dat het vooral om verhalen vertellen gaat. Het is inmiddels ook een verzamelterm geworden voor veel verschillende toepassingen: storylistening, storysharing, storydoing, etc.

Bij TheStoryConnection verstaan we onder storytelling: werken met de verbindende kracht van verhalen – in de volle breedte.

Onze overtuiging is dat niemand een goede business storyteller kan zijn zonder goed te kunnen luisteren. Dus ligt storylistening voor ons aan de basis van werken met verhalen.

Luisteren naar de verhalen in je organisatie is misschien wel de belangrijkste storytellingvaardigheid die je kunt ontwikkelen. Verhalen die nu eenmaal worden verteld, laten je zien hoe medewerkers, klanten en anderen je organisatie echt zien en ervaren. Ze geven inzicht in de onderstroom. Als je deze verhalen gericht kunt verzamelen, vastleggen in een verhalenweb en analyseren, geeft je dat waardevolle inzicht in de onderstroom: wat speelt hier echt? Wie zijn we echt? Hoe ervaren anderen ons?

Deze verhalen kun je vervolgens inzetten in communicatie-uitingen. Maar het inzicht dat verhalen je geven, is erg waardevol voor je leiding en management. Omdat zij zelf niet of nauwelijks toegang hebben tot deze onderstroom. Het is onze ervaring dat wie verhalen gericht kan verzamelen, vastleggen, analyseren en er interventies op kan baseren, zijn positie als adviseur enorm verstevigt. Noem het storytelling, noem het storylistening, noem het storydoing. Voor ons is het werken met de verbindende kracht van verhalen. En in deze training leg je daarvoor een heel stevige basis!

Is deze training gecertificeerd?

Voor deze training kun je een deelnamecertificaat krijgen. Maar alleen onze opleidingen tot StoryPractitioner/Change of StoryPractitioner/Communicatie zijn echt gecertificeerd. Hier vind je meer informatie over deze opleidingen.

Voor wie de training Zelf(standig) aan de slag met storytelling heeft gevolgd, is de training Storytelling als Krachtige Interventie een waardevolle aanvulling. Daarin ga je aan de slag met één storytelling-interventie in jouw praktijk en je wordt daarbij deskundig begeleid. Daardoor verdiep je je deskundigheid als storypractitioner stevig. Wie Zelf(standig) aan de slag met storytelling én Storytelling als Krachtig Interventie heeft gevolgd, ontvangt het certificaat BasicPractitioner. Kijk hier voor meer informatie over de training Storytelling als Krachtige Interventie.  

Praktische informatie

Data: 5 en 19 maart 2019 (voorjaar); 7 en 21 november 2019 (najaar)

Locatie: Zeist

Trainer: Annet Scheringa

Duur: 2 dagen, 1 x telefonische groepscoaching

Accent: Wat is storytelling, wat is een verhaal, gericht verhalen verzamelen, vastleggen en begrijpen

Kosten: € 1.160 (excl. BTW, inclusief Storypower)

Meld je aan voor deze training

Je kunt je voor deze training aanmelden door het aanmeldingsformulier te downloaden en ingevuld naar ons terug te mailen. Als er nog plek is. ontvang je een deelnamebevestiging. Mocht de groep al vol zijn, dan nemen we direct contact met je op.