De Nationale Politie organiseert ieder jaar een TedX, waar politiemensen hun indrukwekkende verhalen delen. Om elkaar te inspireren en zicht te geven op hun complexe werk. Van een TedX-spreker wordt veel verwacht: een krachtig verhaal, overtuigend én comfortabel gebracht.

TheStoryConnection hielp bij de audities en maakte een goede inschatting van de potentie en de impact van de verhalen rond het thema ‘lef’. Daarna leidde TheStoryConnection de sprekerscoaches op, coachte een van de sprekers en hielp bij de voorbereidingsdagen, waar de sprekers hun verhalen deelden, feedback kregen en opnieuw aan de slag gingen met hun verhalen.

Het resultaat was een indrukwekkend event met 12 sprekers en 12 stuk voor stuk ontroerende verhalen, die de mensen in de zaal niet snel zullen vergeten. Het commentaar van de Nederlandse TedX-vertegenwoordiger na afloop: “Wát een hoog niveau!”

Dit is onze kracht:

  • We helpen sprekers ‘op verhaal’ te komen
  • We helpen sprekers om een heldere verhaallijn neer te zetten, met daarin verweven ‘kleine’, persoonlijke verhalen die een universele betekenis hebben. Zodat ze de kracht hebben om luisteraars te raken en een boodschap goed te laten aankomen.
  • We helpen mensen zich bewust te worden van de schoonheid, betekenis en zeggingskracht van hun eigen verhalen.
  • We leiden anderen op om dit ook te kunnen doen.

Annet met Jon Favreau, voormalig speechschrijver van president Obama