Ga met ons mee op ‘reis’ door je eigen verhalen van deze tijd, ontwikkel je future story en maak jezelf klaar voor ná-corona, tijdens een sprankelende online storytelling zomerweek.

Wat een bijzonder voorjaar was dit! Het was prachtig weer, maar we konden geen kant op. Door corona moesten we ons werk óf in de allerhoogste versnelling en onder spannende omstandigheden doen óf we kwamen van de ene dag op de andere thuis te zitten. Alleen of met ons hele gezin. Mét of juist zonder werk. In alle stilte of vol zorg voor de mensen om je heen.

En nu? Een nieuwe tijd staat voor de deur. Het oude is niet meer en het nieuwe moet nog komen. Gaan we terug naar hoe het was? Hebben we inzichten opgedaan die we mee willen nemen? Hoe geven we daar dan vorm aan? Voor die vraag staan we nu allemaal. Als mens, professional, ondernemer, team of organisatie.

Antropologen noemen deze tijd een liminale tijd: een tussentijd. Een tijd vol onduidelijkheden, onzekerheden en misschien wel een gevoel van een beetje ‘lost’ zijn. En dus gaan we onszelf wezenlijke vragen stellen:

  • Wat doet dit met mij ?
  • Tot welke ontdekkingen ben ik gekomen: waar gaat het voor mij nu écht om?
  • Wie wil ik nu zijn?
  • Ben ik klaar voor de tijd die komt?

In ingewikkelde tijden ontwikkelen we verhalen die ons weer een beetje grip geven: een liminale tijd is een echte verhalentijd. Verhalen over wat we hebben meegemaakt, over wat we willen vasthouden of juist helemaal niet.

De reis door je eigen verhalen helpt je om je weer connected te voelen; om zin- en betekenis te geven. Zo kun je jezelf weer toerusten voor wat er komt, zodat je weer met bezieling aan de slag kunt. Ga met ons mee op een inspirerende reis door je eigen verhalen en geef jezelf focus tijdens de Sprankelende Storytelling Zomerweek.

Wat gaan we doen?

Tijdens de sprankelende Storytelling zomerweek staan we vijf ochtenden online stil bij je eigen verhalen van deze tijd. Aan de hand van vijf stappen uit de reis van de held krijg je zicht op jouw verhalen én je ontwikkelt je eigen verhaal van de toekomst (future story). Dat verhaal geeft je perspectief en handvatten om de bezield weer aan de slag te gaan en de overstap naar ná-corona soepel en geïnspireerd te maken (re-boarding).

Tegelijk maak je kennis met de storytelling & storylistening methode, die je ná de zomerweek ook voor andere vraagstukken in je werk kunt inzetten.

Wat krijg je?

  • Je krijgt inzicht in je eigen verhalen van deze coronatijd.
  • Je ontwikkelt een future story voor jezelf die je richting geeft in de tijd hierná.
  • Je leert je verhalen te ontdekken en te vertellen
  • Je krijgt inzicht in de storytelling en storylistening methode, zodat je er ná de zomerweek ook zelf mee aan de slag kunt in je werk.
  • Je ontvangt het fonkelnieuwe boek Storylistening door Annet Scheringa en Simone Beemster, een storycard, een e-book over de reis van de held in vijf stappen en iedere ochtend een kleine online verrassing.
  • Je doet iedere ochtend een heerlijke wake-up oefening (die je na het zomerkamp kunt blijven inzetten!)

Veelgestelde vragen

Hoeveel mensen kunnen meedoen?

Er is plek voor maximaal 30 deelnemers in de sprankelende online Storytelling zomerweek 2020

Ga ik na afloop echt weer bezield aan de slag?

Ja, dat durven we best te beloven. Je krijgt tijdens deze week zicht en grip op je eigen verhaal én je ontwikkelt een persoonlijke future story. Die geeft je richting. Natuurlijk zul je je verhaal na de zomerweek zelf moeten gaan leven. Misschien betekent dat: lastige keuzes maken. Maar je verhalen wijzen je de weg én geven je houvast.

Waarom online? We mogen elkaar toch weer ontmoeten?

Ja, we mogen elkaar weer ontmoeten en dat is heerlijk. Maar zolang corona niet écht weg of te voorkomen is, moeten we het nog voorzichtig aan doen; moeten we nog anderhalve meter bij elkaar vandaan blijven; mogen we elkaar niet aanraken. En er is altijd nog een beetje dreiging: als het virus opnieuw weer toeslaat, krijgen we misschien opnieuw weer met beperkende maatregelen te maken. Dat risico willen we liever niet lopen, we willen zonder voorbehoud aan de slag kunnen!

Bovendien hebben we dit voorjaar gemerkt dat elkaar online ontmoeten prima kan. En dat het ook zo z’n voordelen heeft: niet vroeg opstaan om ergens naartoe te reizen.

Wij geloven erin dat we er met elkaar een sprankelende zomerweek van kunnen maken die je écht verder helpt. Online.

Wat leer ik over storytelling?

We maken tijdens de sprankelende online Storytelling zomerweek gebruik van de storytelling- en storylistening methode. Je erváárt hoe die werkt. Je maakt kennis met verschillende verhaalstructuren: vijf stappen uit de reis van de held en de microstory. Wanneer je die structuren kent, kun je deze ook ná de zomerweek gebruiken, bijvoorbeeld in je eigen werk. Je ontvangt ook een exemplaar van Storylistening – organiseer de onderstroom en krijg medewerkers mee (Scheringa/Beemster 2020) en een e-book en storycard over de verhaalstructuren die we gebruiken.

Kortom: hoewel het vooral een praktische week is waarin je weer inspiratie opdoet voor ná-corona, krijg je toch ook genoeg van de storytelling en storylistening methode te zien, dat je daarmee het nodige kunt doen in jouw werk.

Doe mee, download hier je aanmeldingsformulier

Praktische informatie

Wanneer: maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus, iedere ochtend van 9.30 – 13 uur

Hoe:
we ontmoeten elkaar via het Zoom-platform

Trainers: Annet Scheringa en Pauline Seebregts

Kosten: € 444,-  Bij de prijs inbegrepen zijn: een exemplaar van het fonkelnieuwe Storylistening – organiseer de onderstroom en krijg medewerkers mee (Scheringa/Beemster), een e-book over de verhaalstructuur die we gebruiken, een storycard en iedere ochtend een kleine (online) verrassing. (de prijs is excl. BTW 21%)

Aantal deelnemers: maximaal 30; vol=vol.

Wie zijn Annet en Pauline?

Annet Scheringa

Annet Scheringa

Is expert business storyteller. Zij helpt organisaties soepeler te veranderen, verbindend te communiceren en hun corporate stories niet alleen te ontwikkelen, maar vooral waar te maken. Ze traint iedereen die de storytelling & storylistening methode zelf in de vingers wil krijgen en startte de unieke gecertificeerde opleiding tot StoryPractitioner (Chief Storytelling Officer). Als speechschrijver werkt ze bovendien voor bestuurders die het lef hebben om ook hun persoonlijke en authentieke verhalen onderdeel te laten zijn van hun toespraken.

Ze organiseerde het eerste en tweede Nederlandse Businesss Storytelling Congres en is (co)auteur van vier boeken over business storytelling, waaronder Storytelling Handboek (2008) en Storylistening – organiseer de onderstroom en krijg medewerkers mee (2020).

Samen met hoogleraar Narratieve communicatie José Sanders (Radboud universiteit) doen Annet en Pauline narratief onderzoek naar de betekenis van deze coronatijd.

Lees hier mijn (storytelling)verhaal…

Pauline Seebregts

Pauline Seebregts

Is professioneel storyteller en storypractioner. Zij maakt ‘verhalen en voorstellingen op maat’ voor organisaties in het kader van verbinding en verandering. Zij weet de waargebeurde verhalen uit de organisatie zelf te vormen tot aansprekende voorstellingen. Vaak worden haar verhalen en ervaren als inspirerende momenten van wat je ‘entertaining wisdom’ zou kunnen noemen. Daarnaast begeleidt zij teams en organisaties o.a. middels de story-tellingmethodiek in het kader van veranderings-leiderschaps- en visietrajecten.  In 2017 werd zij verkozen door een vakjury tot Vertelambassadeur van Nederland en Vlaanderen.

Samen met hoogleraar Narratieve communicatie, José Sanders (Radboud Universiteit), en Annet Scheringa doet zij narratief onderzoek naar de betekenis van deze (corona)tijd.

Voor meer informatie over Pauline: www.storywise.nu

Meld je aan voor Back to the future, de sprankelende online Storytelling zomerweek 2020

Doe mee! Download hier het aanmeldingsformulier, vul het in en mail het naar ons terug. Je ontvangt dan direct een deelnamebevestiging.

Download hier je aanmeldingsformulier