Wil je verhalen en storytelling inzetten om een concreet organisatiedoel te realiseren? Kun je daar hulp bij gebruiken? De training Storytelling als krachtige interventie komt tegemoet aan die vraag. We gaan praktisch aan de slag met jouw doel, ambitie of opgave. Want we weten heel goed dat werken met verhalen gemakkelijker klinkt dan het is. Werken met verhalen maakt immers veel zichtbaar en verhalen laten mensen van hun kwetsbare kant zien. Dat vraagt om zorgvuldige begeleiding. Om te voorkomen dat de beste bedoelingen een averechts effect hebben.

Tijdens deze vaardigheidstraining leer je om 1storytelling-interventie van A tot Z deskundig in te zetten in jouw werk. De training helpt je om dat zo te doen dat doelen of ambities ook echt gerealiseerd kunnen worden. We helpen je bovendien om op je inspanningen te reflecteren  Zodat jij (en de andere deelnemers!) er ook weer van leert. En storytelling een volgende keer met nog meer zelfvertrouwen kunt inzetten. Zo wordt de werkwijze meteen geborgd: je organisatie heeft in de toekomst op dit punt geen externe inhuur meer nodig.

Welke interventies?

Storytelling kan op veel manieren als krachtige interventie worden ingezet. Bijvoorbeeld om:

  • een nieuwe visie of strategie interactief te ontwikkelen,
  • een nieuwe visie of strategie stevig tussen de oren van medewerkers te krijgen, zodat zij in beweging kunnen komen,
  • een corporate story te ontwikkelen,
  • een dialoog op gang te krijgen en te houden,
  • kernwaarden echt tot leven te laten komen
  • twee afdelingen die zijn samengevoegd, tot, eenheid te smeden.
Deze training is voor:
  • (senior)communicatieprofessionals
  • veranderaars
  • (project)managers
  • speechschrijvers
Voorkennis

In deze training gaan we we meteen inhoudelijk aan de slag. Daarom gaan we ervan uit dat je al een basiskennis of –ervaring Business Storytelling hebt. Bijvoorbeeld doordat je onze tweedaagse training Zelf(standig) aan de slag met storytelling al hebt gevolgd. Of omdat je al enige ervaring hebt met business storytelling in de praktijk.

Twijfel je of deze training aansluit bij jouw voorkennis? Neem even contact met ons op: annet@thestoryconnection.nl.

Veelgestelde vragen

Hoe groot is de trainingsgroep?

In deze training draait het echt om de praktijk van de deelnemers. Hij is dus zo mogelijk nog interactiever dan onze andere trainingen. Daarom is de trainingsgroep klein: maximaal 6 deelnemers.

Kan ik de training ook volgen als ik zelfstandig ondernemer ben?

Ja, dat kan. Je kunt tijdens de opleiding namelijk ook prima werken aan een opdracht voor een van jouw klanten. Het belangrijkste criterium is: werk je op dit moment aan een storytelling-interventie of aan een opdracht waarbij je storytelling kunt inzetten?

Kan ik deze training ook volgen als ik nog nooit met storytelling heb gewerkt?

Ja, op zich wel. Veel belangrijker is dat je op het moment dat je de training volgt, een opdracht doet (als zelfstandig ondernemer) of werk doet (voor je werkgever) waarin je storytelling als interventie kunt inzetten. En dat je al een basiskennis van storytelling hebt. Want we gaan meteen aan de slag!

Anders is onze training Zelf(standig) aan de slag met storytelling waarschijnlijk meer iets voor jou. Hier vind je meer informatie.

Is deze training gecertificeerd?

Voor deze training kun je een deelnamecertificaat krijgen. Maar alleen onze opleidingen tot StoryPractitioner/Change of StoryPractitioner/Communicatie zijn echt gecertificeerd. Hier vind je meer informatie over deze opleidingen.

Wie de training Zelf(standig) aan de slag met storytelling én Storytelling als Krachtig Interventie heeft gevolgd, ontvangt het certificaat BasicPractitioner.. Kijk hier voor meer informatie over de training Zelf(standig) aan de slag met storytelling

Praktische informatie

Data: 9 & 23 november 2017

Locatie: Zeist

Trainer: Annet Scheringa

Duur: 2 dagen, 1 x telefonische groepscoaching

Accent: Werken aan een eigen storytelling-interventie

Kosten: € 1.160 (excl. BTW, inclusief Storypower)

Meld je aan voor deze training

Je kunt je voor deze training aanmelden door het aanmeldingsformulier te downloaden en ingevuld naar ons terug te mailen. Je ontvangt dan direct een deelnamebevestiging.

Download hier het aanmeldingsformulier