In drie online sessies maak je kennis met de methode storylistening in verandering en (interne) communicatie. Je leert hoe je verhalen gericht verzamelt, hun betekenis doorgrondt en vertaalt naar interventies of content die weten te ráken. Zodat je de dialoog kunt versterken en verandering kunt helpen versnellen.
Meteen aan de slag!
Al tijdens de sessies ga je meteen aan de slag en werk je alleen of samen aan korte opdrachten. Daardoor breng je wat je leert, direct in praktijk. Je krijgt dus echt niet 2,5 uur instructies: we variëren theorie en praktijk, hebben oor en oog voor jouw werksituatie en laten vragen en opdrachten aansluiten bij wat jij nodig hebt. Zo leren we ook van elkaar. In plenaire én break-out sessies. We verzorgen de training via Zoom.
 • Leer anders te luisteren, andere vragen te stellen, andere gesprekken te voerren.
 • Verzamel verhalen om inzicht te krijgen in wat er speelt in de onderstroom.
 • Kom content op het spoor die mensen ráákt.
 • Leer te begrijpen wat verhalen te vertellen hebben.
 • Leer verhalen in te zetten in een dialoog die verandering versnelt. Of door te vertalen naar een visieverhaal dat mensen wél weet te verbinden.
 • Leer verhalen in te zetten om een dialoog in je organisatie betekenisvol te kunnen voeren.
 • Ga direct zelf aan de slag.
 • Leer met en van elkaar.
Deze training is o.a. voor:
 • communicatieprofessionals die verhalen willen inzetten in interne communicatie
 • adviseurs die willen begrijpen waarom veranderingen vastlopen of niet van de grond komen en juist de versnelling willen zoeken;
 • tekstschrijvers en (bedrijfs)journalisten die ruimte willen maken voor alle geluiden binnen een organisatie via de echte verhalen van echte mensen.
 • HR-adviseurs en (verander)managers die verbindend willen veranderen, zonder onnodige weerstand;

Veelgestelde vragen

Hoe groot is de trainingsgroep?

Tijdens deze onlinetraining willen we je helpen om een aantal storylistening-vaardigheden goed onder de knie te krijgen. Daarom is er plek voor maximaal 15 8 deelnemers.

Is de training ook voor zelfstandig ondernemers?

Ja! Er zijn al veel zelfstandig ondernemers die deze training met plezier hebben gevolgd. Zij leerden met verhalen te werken om storytelling vervolgens met zelfvertrouwen in te zetten bij hun opdrachtgevers.

Ik hoor steeds vaker andere woorden: sstorytelling, storylistening, storysharing, storydoing... Wat leer ik precies in deze training?

Storytelling is inderdaad een verwarrend woord. Het suggereert dat het vooral om verhalen vertellen gaat. Het is inmiddels ook een verzamelterm geworden voor veel verschillende toepassingen: storylistening, storysharing, storydoing, etc.

Bij TheStoryConnection verstaan we onder storytelling: werken met de verbindende kracht van verhalen – in de volle breedte.

Onze overtuiging is dat niemand een goede business storyteller kan zijn zonder goed te kunnen luisteren. Dus ligt storylistening voor ons aan de basis van werken met verhalen. Dat staat dan ook centraal in deze training.

Luisteren naar de verhalen in je organisatie is misschien wel de belangrijkste storytellingvaardigheid die je kunt ontwikkelen. Verhalen die nu eenmaal worden verteld, laten je zien hoe medewerkers, klanten en anderen je organisatie echt zien en ervaren. Ze geven inzicht in de onderstroom. . Als je deze verhalen gericht kunt verzamelen, vastleggen in een verhalenweb en analyseren, geeft je dat waardevolle inzicht in de onderstroom: wat speelt hier echt? Wie zijn we echt? Hoe ervaren anderen ons? Veel verhalen kun je vervolgens doorvertalen naar content die ráákt. Dat is de overstap van storylistening naar storytelling.

Is deze training gecertificeerd?

Voor deze training kun je een deelnamecertificaat krijgen. Maar alleen onze opleidingen tot StoryPractitioner/Change of StoryPractitioner/Communicatie zijn echt gecertificeerd. Hier vind je meer informatie over deze opleidingen.

Praktische informatie

Data: 14, 21 en 28 januari 2021, 14.30 – 17.30 uur (incl. pauze)

Locatie: Online, via Zoom

Verwacht: een afwisselend programma met interactie, filmpjes en oefeningen, individueel en samen

Trainer: Annet Scheringa en Simone Beemster. Samen schreven zij Storylistening (Business Contact, 2020)

Duur: 3 x een online sessie

Accent: Anders leren luisteren in en rond je organisatie; verhalen ophalen en verzamelen; verhalen doorvertalen naar content en waardevolle inzichten.

Kosten: € 790 (exc. BTW, inclusief een exemplaar van Storylistening)

Aanmelden: Je kunt je voor deze training aanmelden door het aanmeldingsformulier te downloaden en ingevuld naar ons terug te mailen.

Ontvang het boek Storylistening gratis bij deze training!