In twee dagen leer je hoe je de storylistening– en storytellingmethode inzet om gemakkelijker koers te houden, waar te maken wat je belooft, doelen te realiseren en verandering te versnellen. Door de identiteit (purpose, doel) en cultuur van je organisatie (afdeling, team, project) te versterken en de betekenisvolle dialoog erover op gang te brengen en te houden.

Meteen aan de slag!

Tijdens de training ga je meteen aan de slag en werk je aan opdrachten die aansluiten bij jouw werksituatie. Daardoor breng je wat je leert, direct in praktijk. We verbinden theorie en praktijk en hebben oor en oog voor wat jij nodig hebt.

Dit is wat je leert: 

  • andere vragen te stellen, anders te luisteren, zodat je andere gesprekken kunt voeren over identiteit, cultuur en verandering: gericht op betekenis in plaats van oordelen en concreet in plaats van abstract. Daardoor wordt het gemakkelijker om echt vanuit purpose, bedoeling of doelen te werken en waar te maken wat je (organisatie of project) belooft);
  • zicht te krijgen op de verhalen die er zijn en die je inzicht geven in de onderstroom: in wat er écht speelt bij je medewerkers en klanten. Zodat je interventies kunt inzetten die werken en mensen gemakkelijker in beweging komen;
  • het verhaal van je organisatie (afdeling, project, team) of een verandering zo te vertellen dat het echt richting geeft en inspireert;
  • een betekenisvolle dialoog op gang te krijgen en te houden die je inzicht geeft in wat er goed gaat en waar bijsturing nodig is;
  • anderen te helpen zo’n dialoog op gang te krijgen en te houden.
Deze training is voor:
  • Leiders, veranderaars, team- en projectleiders die hun organisatie (afdeling, team, project) willen helpen om waar te maken waar ze voor zegt te staan en die hun mensen willen inspireren om doelen en veranderingen te realiseren zonder onnodig gedoe;
  • adviseurs die leiders, veranderaars, team- en projectleiders hierbij willen helpen.
  • professionals die een betekenisvolle dialoog in een organisatie of project op gang willen brengen en houden over identiteit, cultuur of verandering.

Veelgestelde vragen

Hoe groot is de trainingsgroep?

Tijdens deze training willen we je helpen om een aantal leiderschapsvaardigheden goed onder de knie te krijgen. Daarom is er plek voor maximaal 8 deelnemers.

Is de training ook voor zelfstandig ondernemers?

Ja! Zelfstandig adviseurs, projectleiders en interim-managers kunnen deze training ook prima volgen. Zij leren vaardigheden aan die zij goed kunnen inzetten in organisaties van klanten en opdrachtgevers.

Ik hoor steeds vaker andere woorden: sstorytelling, storylistening, storysharing, storydoing... Wat leer ik precies in deze training?

Storytelling is inderdaad een verwarrend woord. Het suggereert dat het vooral om verhalen vertellen gaat. Het is inmiddels ook een verzamelterm geworden voor veel verschillende toepassingen: storylistening, storysharing, storydoing, etc.

Bij TheStoryConnection verstaan we onder storytelling: werken met de verbindende kracht van verhalen – in de volle breedte.

Onze overtuiging is dat niemand een goede business storyteller kan zijn zonder goed te kunnen luisteren. Dus ligt storylistening voor ons aan de basis van werken met verhalen. Daar beginnen we dan ook mee in deze training.

Luisteren naar de verhalen in je organisatie is misschien wel de belangrijkste storytellingvaardigheid die je kunt ontwikkelen. Verhalen die nu eenmaal worden verteld, laten je zien hoe medewerkers, klanten en anderen je organisatie (project) echt zien en ervaren. Ze geven inzicht in de onderstroom. . Als je deze verhalen gericht boven tafel kunt krijgen door andere vragen te stellen en anders te luisteren, geeft je dat waardevolle inzicht in de onderstroom: wat speelt hier echt? Wie zijn we echt? Hoe ervaren anderen ons?

Uit deze verhalen kun je ook het narratief of het verhaal van je organisatie/project of van een verandering filteren dat mensen nodig hebben om in beweging te komen. Ook dat leer je in deze training.

We gaan dus van storylistening naar storytelling.

Praktische informatie

Data: 17 juni en 1 juli 2021

Locatie: Zeist (live als het wat de coronamaatregelen kan, online als het moet)

Voor: Leiders, verander- en projectmanagers, teamleiders, adviseurs

Verwacht: een afwisselend programma met veel interactie en oefeningen die aansluiten bij wat jij nodig hebt

Trainer: Annet Scheringa

Kosten: € 1.470 (excl. BTW, incl. een exemplaar van Storylistening; koffie/thee, lunches etc. zijn bij het trainingsbedrag inbegrepen. Wanneer de training online moet worden gegeven, volgt een restitutie van 10%).

Max. aantal deelnemers: 8

Aanmelden: met het formulier hieronder.

Ontvang het boek Storylistening gratis bij deze training!