Gratis downloaden

E-BOOK Corporate storytelling: een inspirerend verhaal voor je organisatie, team of project
inclusief maandelijkse nieuwsbrief

download

Sub Navigation

Leiderschap & storytelling


We helpen je graag om richtinggevend en inspirerend leider te zijn 

Je werkt keihard aan de ontwikkeling van je organisatie, je staat voor een ingewikkelde klus, je geeft leiding aan een grote verandering, je werkt met toewijding, ziel en zaligheid en je wilt niets liever dan je medewerkers inspireren, richting geven en in beweging zetten. Toch ervaar je afstand en misschien wel gebrek aan echte verbinding met hen. Daardoor landt strategie niet echt, worden kernwaarden niet 'geleefd', zijn ontwikkelingen moeizamer te realiseren en heb je soms het gevoel op eieren te moeten lopen. 

De grootste uitdaging voor leiders is om stevig verbonden te zijn met hun medewerkers. Maar in de werkelijkheid van alledag lijken leiders en medewerkers van verschillende planeten te komen en verschillende talen te spreken. Daardoor gaat er erg veel mis in organisaties: er is onvoldoende vertrouwen over en weer, medewerkers kunnen zich niet verbinden aan visie, missie, kernwaarden en strategie, etc. Gebrek aan verbinding veroorzaakt veel frustratie, die zelfs tot uitval leidt en een organisatie ineffectief en ineffciënt maakt. Gebrek aan verbinding kost een organisatie veel geld!

Wat kan storytelling voor jou als leider betekenen? 

 • Storytelling helpt je om op een andere manier te luisteren, waardoor je ook andere informatie uit je organisatie krijgt. Een waardevolle aanvulling op bestaande managementinformatie. Een voorwaarde is wel dat je ook durft te luisteren naar wat je liever niet wilt horen ('bridgend' luisteren in plaats van 'downloaden')...

 • Storytelling helpt jezelf als mens te laten zien. Dat klinkt verschrikkelijk soft, maar is keihard nodig. Medewerkers willen echt weten wie die m/v is die hen aanstuurt. Delen jullie dezelfde waarden? Vertel maar eens iets persoonlijks en kijk wat er gebeurt! 10 tegen 1 dat ze het er een week later nog over hebben!

 • Storytelling helpt je om zo te presenteren dat je boodschap bijblijft. Echte leiders gebruiken geen powerpoint, is de titel van een interessant boekje (Ch. Witt, Spectrum 2009). Probeer het maar eens.  Zodra je uit je hoofd en uit je hart presenteert en je presentatie in de vorm van een verhaal brengt, komen kernwaarden, strategie en visie opeens wel tot leven!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

 • We helpen leiders om hun visieverhaal in één dag scherp te krijgen, zodat ze het inspirerend, richtinggevend en persoonlijk kunnen vertellen.
  Lees er meer over...

 • We schrijven toespraken en speeches voor leiders, zodat je luisteraars stevig kunt verbinden met je boodschap en met jou. 
  Lees er meer over...

 • We kunnen je helpen om verbindend te communiceren tijdens het hele veranderproces en invulling te geven aan communicatie als kritische succesfactor van verandering. 
  Lees er meer over...

 • Speciaal voor leiders en managers die samen met anderen willen leren hoe storytelling hen kan helpen om zich stevig met hun medewerkers te verbinden, is er op 27 februari een trainingsdag Storytelling en leiderschap. Lees er meer over...

Storytelling is geen trucje dat je af en toe eens inzet. Storytelling is ook veel meer dan een verhaal over jezelf vertellen en dat keer op keer herhalen. Storytelling is: jezelf zo met je organisatie en je medewerkers verbinden, dat je er samen de schouders onder kunt zetten. Waardoor je organisatie uiteindelijk veel effectiever wordt en je niet langer het gevoel hebt er alleen voor te staan. 

 

Neem gerust contact op met Annet Scheringa om de mogelijkheden te bespreken:06 43 42 36 04.
Of download onze white paper Storytelling - cases, producten & diensten. Daarin staat precies wat we voor je kunnen doen en hoe we werken.  

                    

 

 

 

 

  


TheStoryConnection schrijft toespraken voor leiders en bestuurders die zich willen verbinden met hun luisteraars.   

 Neem contact op met Annet Scheringa: 06 43423604


Een bestuurder:
Mijn speeches zijn veel sterker geworden en ik voel me er heel comfortabel bij.

Leidinggevende van een veranderende organisatie:
De impact van het visieverhaal dat ik samen met Annet heb ontwikkeld, is groot. Er zit een mooie lijn in van verleden naar toekomst, hij sluit aan bij wie wij zijn en ... ik zit erin. Dat laatste vond ik moeilijk. Maar het moet. Dat begrijp ik nu. Ik hoor mijn eigen verhaal steeds rondzingen, het wordt doorverteld. Ik vind het bijzonder dat medewerkers daar juist op aanhaken. Maar het werkt en daar gaat het om.    

 


Annet ontmoet John Favreau, v/h speechwriter van pres. Obama

 

Geef Steve Jobs 14 minuten van je tijd en laat je inspireren! Zo zet je heel persoonlijke verhalen in om je boodschap concreet te maken en je te verbinden met je luisteraars: 

 

© TheStoryConnection / Scheringa Tekst & Training