Worstel je net als zoveel ondernemers met de vraag wie je bent en waar je voor staat? Veel zelfstandige professionals zoeken hun heil in een elevator pitch en hebben zichzelf aangeleerd om in één minuut te zeggen wat ze doen. Maar opdrachtgevers willen helemaal geen feiten en informatie. Ze willen je vooral kunnen vertrouwen. Dat vertrouwen ontstaat wanneer je kunt laten zien wie je bent, wat je kunt en hoe je de zaken aanpakt. Maar ja, om dat te ervaren, moeten ze je eerst inhuren.

Er is een krachtige manier om die vicieuze cirkel te doorbreken. Een persoonlijk en geloofwaardig ondernemersverhaal vertelt precies wie je bent, waar je voor staat en hoe jij de zaken aanpakt. Het verheldert, raakt, wekt vertrouwen en verbindt. Wat is jouw verhaal? Wat is het verhaal van jouwonderneming?

In de training Ondernemer met een verhaal! ontwikkel je in één dag jouw ondernemersverhaal. Zodat je gemakkelijker over jezelf kunt communiceren, op een manier die vertrouwen wekt. Je krijgt ook mooie voorbeelden te zien van mensen die zichzelf neerzetten met persoonlijke en authentieke verhalen. Je gaat naar huis met het gevoel ‘laat ze maar komen; ik heb een verhaal!’

De training geeft antwoord op de vraag ‘Wie ben ik als ondernemer?’

 

Tijdens deze intensieve trainingsdag:
  • maak je kennis met wat een verhaal is en wat onmisbare elementen zijn in jouw ondernemersverhaal;
  • ervaar je wat de noodzaak is voor een ondernemer om een (goed) verhaal te hebben;
  • leer je eigen verhalen op het spoor te komen: jouw drijfveerverhalen, jouw zingevingsverhalen en jouw ervaringsverhalen die laten zien wie je bent en waar je voor staat;
  • ga je op zoek naar de rode draad in deze ‘puzzelstukken’. Die vormt de kern van je ondernemersverhaal;
  • spar je met de andere deelnemers over de contouren van jullie verhalen;
  • start je met het uitschrijven van je verhaal en krijg je feedback.

Daarna schrijf je je verhaal uit. Tijdens een teleconferentie, uiterlijk een maand na de trainingsdag, bespreken we de verhalen met elkaar en scherpen we ze aan waar dat nog nodig is. Het resultaat? Een ondernemersverhaal dat staat als een huis. En dat de basis is onder alles wat je doet en communiceert.

Je kunt deze training verlengen met een dag waarop we je verhaal gaan omwerken naar een ‘visual’.

Deze training is voor:
zelfstandig ondernemers die op zoek zijn naar het verhaal waarmee ze zichzelf richting geven. En een verhaal waarmee zij gemakkelijk het vertrouwen en de harten van hun opdrachtgevers winnen. Omdat het aansprekend communiceert wie zij zijn, wat zij doen en wat de betekenis en impact is van hun werk.

Veelgestelde vragen

Hoe groot is de trainingsgroep?

Deze training is erg interactief en doelgericht. Aan het eind van de dag moeten de contouren van jouw ondernemersverhaal staan als een huis. Daarom is de trainingsgroep klein: maximaal 6 deelnemers.

Heb ik aan het eind van de dag echt een verhaal?

Ja! Aan het eind van de dag heb je zelfs een heel aantal verhalen over jezelf scherp gekregen. Deze verhalen vormen de input voor je ondernemersverhaal. Dit ondernemersverhaal staat aan het eind van de dag flink in de steigers. Daarna is het tijd om naar huis te gaan en het verhaal in alle rust op papier te zetten. Ongeveer een maand na de trainingen bespreken we tijdens een teleconferentie alle verhalen. En krijg je dus waardevolle feedback op je verhaal. Waardoor het sterker en sterker wordt.

Is deze training gecertificeerd?

Voor deze training kun je een deelnamecertificaat krijgen. Maar alleen onze opleidingen tot StoryPractitioner/Change of StoryPractitioner/Communicatie zijn echt gecertificeerd. Hier vind je meer informatie over deze opleidingen.

Praktische informatie

Data: donderdag 15 maart 2018

Locatie: Zeist

Trainer: Annet Scheringa

Duur: 1 dag, 1 x telefonische groepscoaching

Accent: Jouw ondernemersverhaal scherp krijgen

Kosten: € 590,- (excl. BTW, inclusief readerexemplaar Storypower)

Meld je aan voor deze training

Je kunt je voor deze training aanmelden door het aanmeldingsformulier te downloaden en ingevuld naar ons terug te mailen. Je ontvangt dan direct een deelnamebevestiging..

Download hier het aanmeldingsformulier

Nieuwsgierig naar mijn ondernemersverhaal?
Lees het hier…