Gratis downloaden

E-BOOK Corporate storytelling: een inspirerend verhaal voor je organisatie, team of project
inclusief maandelijkse nieuwsbrief

download

Sub Navigation

Inhoudsopgave Storypower

 

Nieuwsgierig naar wat Storypower - Verhalen die je organisatie veranderen, jou te bieden heeft? Dit is de (korte) inhoudsopgave. En verder vind je hier een mooi inzichtverhaal uit het boek. Het is een van de bijna 60 verhalen uit het boek!

 

Inhoudsopgave

Het verhaal van dit boek
1        Hoe dit boek je helpt succesvoller te veranderen
2        Het storytellingmodel voor verandercommunicatie
3        Over storytelling
          Toegift: Is dit alles?
4        Het visieverhaal - storytelling in de visiefase
5        Inzichtverhalen - storytelling in de diagnosefase
          Toegift: Vijf regels voor de verhalenverzamelaar
6        Zingevingsverhalen - Storytelling in de strategiefase
7        Het commitmentverhaal - Storytelling in de planfase
          Toegift: Wie is er bang voor tegenverhalen?
8        Vertellen, verzamelen, vormen -
          Storytelling in de interventiefase
9        Alles of iets?
10      En nu naar buiten: zo ontwikkel je een corporate story die wel werkt 

 

Een inzichtverhaal uit Storypower 

Dit verhaal komt uit hoofdstuk 5. Dat beschrijft hoe je verhalen heel gericht uit je organisatie haalt om inzicht te krijgen in de onderstroom: wat speelt er, wat ervaren en beleven medewerkers? Natuurlijk kun je niet op basis van één verhaal conclusies trekken en interventies baseren. De kracht zit hem juist in een verzameling verhalen. De analyse van zo'n verzameling verhalen wijst je feilloos de weg naar wat medewerkers nodig hebben om een verandering vooruit te helpen!

 

Een medewerker vertelt: 

'Ik vind het niet zo erg dat ze voor één groot klantcentrum hebben gekozen, maar wel dat ze dat op een aparte locatie neerzetten. Ik begrijp dat niet. Voor mijn werk is het juist zo belangrijk om steeds te horen waar onze klanten over bellen, waar ze tegenaan lopen. Als ik mijn werk echtgoed wil kunnen doen, moet ik dat toch weten? Nu zit er een klantenbalie hiernaast. Ik ken die meiden. Ik ga vaak even bij ze zitten in de kantine. En dan vraag ik gewoon: wat voor vragen heb je vandaag zoal gehad? Je hebt er geen idee van hoeveel mij dat helpt!
Straks gaan ze hier weg. Dan krijg ik een keer per twee weken een infobulletin waar ik zelf uit moet halen waar klanten behoefte aan hebben. Dat is zoveel indirecter. Ik vind het niet slim dat het zo gaat. We moeten klantgerichter worden. Dat wil ik ook. Want ik werk hier echt niet voor mezelf! Ik doe het voor onze klanten. Als ik die tevreden kan maken, ga ik net zo tevreden naar huis. Maar haal de klantinformatie dan
 alsjeblieftniet bij me weg!'

Dit verhaal laat prachtig zien hoe een medewerker die op zich meegaat in een verandering, niet goed begrijpt waarom de verandering op een bepaalde manier wordt ingezet. Wie zo'n verhaal negeert, is in voor weerstand. Wie zo'n verhaal serieus neemt, weet dat er werk aan de winkel is: betekenis geven aan de manier waarop de verandering wordt ingezet of leren van de ervaring van deze medewerker en er voordeel mee doen. Dat is de kracht van inzichtverhalen: ze wijzen de weg!    

Zelf aan de slag?

Wil je zelf leren om verhalen gericht en methodisch uit je organisatie te halen om inzicht te krijgen in de onmisbare onderstroom? En wil je leren hoe je die verhalen vervolgens analyseert en vertaalt naar adviezen of interventies die helpen om een verandering vooruit te helpen? Kijk eens naar ons trainingsaanbod. In de training Zelf(standig) aan de slag met storytelling staat verhalen verzamelen centraal. YouChange! is het trainingsprogramma bij Storypower. Het leert je te werken met het storytellingmodel voor verandercommunicatie. 

 
                               Het storytellingmodel voor verandercommunicatie

 

 

Waarom Storypower volgens recensent Sigrid van Iersel bovenop je stapel boeken over storytelling moet liggen...

 

 

Storypower is tijdelijk uitverkocht (november 2015). Binnenkort verschijnt het in een iets aangepaste editie. Heb je het op korte termijn toch nodig? neem contact met ons o: annet@thestoryconnection.nl. 

Regelmatig een sneak preview krijgen uit Storypower?

Volg me op twitter : @annetscheringa

 

 

© TheStoryConnection / Scheringa Tekst & Training