Gratis downloaden

E-BOOK Corporate storytelling: een inspirerend verhaal voor je organisatie, team of project
inclusief maandelijkse nieuwsbrief

download

Sub Navigation

Storypower- Verhalen die je organisatie veranderen

 

 

  Prof. Dr. Léon de Caluwé:
  “Een boek voor professionals door een professional; een
  mooie bijdrage aan ons vakgebied.”

  Emiritus-hoogleraar Betteke van Ruler:
          “Een prachtig boek over storytelling als precisie-    instrument in organisatieverandering.”

 

 

 

Storypower werd genomineerd als managementboek van het jaar 2014. En daar zijn we erg trots op!

 

Echt sneller veranderen, met minder gedoe en weerstand? 

Storypower - verhalen die je organisatie veranderen (2013) gaat helemaal over de verbindende kracht van verhalen in organisatieverandering en is speciaal geschreven voor communicatieprofessionals en (verander)managers. Want succesvolle verandering vraagt om een stevige verbinding tussen die twee. Vanaf dag 1!

Storypower laat zien hoe je storytelling als verandercommunicatiestrategie of als interventie kunt inzetten. Het staat vol verhalen, cases, brandende vragen (met antwoorden!) en handzame theorie over veranderen en storytelling. 

 

De QR-codes uit Storypower - Verhalen die je organisatie veranderen

In Storypower staan verschillende QR-codes. Ze verwijzen naar deze filmpjes en achtergrondartikelen: 

Par. 3.2.7: Wat zijn organisatieverhalen? Over de vraag wat een verhaal tot verhaal maakt, is veel geschreven. Lees hier een mooie samenvatting van de opvattingen van meer dan 40 storytellingprofessionals. 

Par. 3.2.4: Een verhaal bevat narratieve elementen. Bekijk hier het filmpje waarin schrijver Kurt Vonnegut aanstekelijk laat zien dat een worsteling een onmisbaar element is in een verhaal. 

 
   
   

Paragraaf 3.3.7: Storypower 7 - Verhalen beïnvloeden onze manier van kijken doordat ze framen. Bekijk hier de presentatie waarin oud-generaal Van Uhm je beeld van een wapen reframet. 

 

   

 

Paragraaf 3.4.1: Verhalen vertellen. Bekijk hier de indrukwekkende speech van Steve Jobs waarin hij met drie heel persoonlijke verhalen de afstudeerders van Stanford University een stevige boodschap meegeeft. 

Paragraaf 5.3.4: Wat zeggen de verhalen? Lees hier het artikel van Richard House dat laat zien hoe kennis van universele verhaaltema's en archetypen je helpt om betekenissen in verhalen te zien

  Toegift hoofdstuk 7: Wie is er bang voor tegenverhalen? Bekijk hier het filmpje van de FedEx-medewerker die de waarden van de organisatie niet helemaal waarmaakt....Toegift hoofdstuk 7: Wie is er bang voor tegenverhalen? Bekijk hier de reactie van zijn hoogste baas...

 

 

 

Storypower bestellen?

Storypower is tijdelijk uitverkocht. Binnenkort verschijnt het in een iets aangepaste editie. Heb je het op korte termijn toch nodig? Neem contact met ons op: annet@thestoryconnection.nl

 

Storypower bestellen?

Storypower is tijdelijk uitverkocht. Binnenkort is het weer verkrijgbaar, in een iets aangepaste druk.

Heb je het op korte termijn toch nodig? Neem even contact met ons op: annet@thestoryconnection.nl

 

 

 

 


Drie recensies

   

 

 

 

© TheStoryConnection / Scheringa Tekst & Training