Gratis downloaden

E-BOOK Corporate storytelling: een inspirerend verhaal voor je organisatie, team of project
inclusief maandelijkse nieuwsbrief

download

Sub Navigation

Voorbeelden van ons werk

 

Gemotiveerde medewerkers, een visie die staat als een huis, kernwaarden die echt betekenis hebben, een verandering die energie geeft in plaats van vreet, een helder en geloofwaardig organisatieverhaal, inspirerende en richtinggevende presentaties... In de meer dan 25 jaar die ik als trainer en procesbegeleider heb gewerkt, heb ik honderden deelnemers aan mijn trainingen en tientallen organisaties geholpen om effectiever te zijn dankzij de verbindende kracht van verhalen.

Want er gaat erg veel mis in organisaties doordat verbindingen ontbreken: verbindingen tussen management & medewerkers, tussen medewerkers & visie, missie en kernwaarden, tussen organisatie en externe relaties, etc. Dat hoeft niet en dat moet niet. Want disconnectie kost veel geld en veroorzaakt frustratie die tot uitval leidt. De verbindende kracht van verhalen helpt dus letterlijk en figuurlijk om je organisatie gezond te maken of te houden.  

Annet Scheringa 

 

Zo zet ik storytelling in om organisaties te versterken: 

 • Verschillende organisaties en verandermanagers heb ik geholpen om een richtinggevend, aansprekend en persoonlijk visieverhaal neer te zetten. Medewerkers werden altijd geraakt door dit verhaal en konden zich opeens wel aan een verandering verbinden en in beweging komen.  
  • Voor een organisatie die wilde weten waarom bedrijfsresultaten terugliepen, heb ik intern en extern verhalen verzameld die hier inzicht in gaven (diagnoseonderzoek). Waarna ze aan de lag konden met een gerichte interventie die naadloos aansloot op de knelpunten die er waren. 
  • De afdeling Communicatie van een Goededoelenorganisatie heb ik geleerd hoe zij zelf verhalen kunnen verzamelen bij verschillende stakeholders. Zodat ze voor hun fondsenwerving nooit meer om een verhaal verlegen zitten.  
  • Voor een grote gemeente verzorgde ik diverse workshops Storytelling voor communicatiemedewerkers en adviseerde ik over merkidentiteit.
  • Met twee afdelingen die waren samengevoegd heb ik een nieuw, gezamenlijk verhaal ontwikkeld, waardoor weerstand tegen de samenvoeging heel snel verdween en er een mooie basis ontstond voor verdere ontwikkeling van de afdeling. 
  • Met een projectmanager die verantwoordelijk was voor een belangrijke reorganisatie van een zorgorganisatie, heb ik een communicty of change ontwikkeld: een groep ambassadeurs die hielpen om de verandering verder te helpen en soepel te laten verlopen. 
  • Een grote verzekeraar heb ik geholpen om betekenis te geven aan kernwaarden. 
  • Verschillende leiders help ik als speechschrijver om zich door een veel persoonlijker manier van presenteren veel steviger met hun medewerkers te verbinden. 
 • Regelmatig verzorg ik open of in company trainingen voor verschillende doelgroepen: communicatiemedewerkers, bedrijfsjournalisten, leiders en managers. De mooiste feedback die ik hierop kreeg: "Je hebt het woord verhaal en het woord presentatie voor mij een heel nieuwe betekenis gegeven!"

Neem gerust contact op om te bespreken hoe u of uw organistie de verbindende kracht van verhalen (storytelling) kan inzetten om betere resultaten te boeken:
06 43423604 of download ons whitepaperDaarin staat precies hoe we werken en wat we voor je kunnen betekenen.


Tip:
In Storypower (2013) en Storytelling Handboek (2008) staan veel voorbeelden en authentieke cases beschreven! Bekijk de boeken hier.

 

 

  Voor wie werk(t)en we zoal? 

  

 

       
        
   


        


         


 

© TheStoryConnection / Scheringa Tekst & Training